Mer 4-dørs kupé

Volkswagen viste en ny kupé på messa i Detroit. Det er denne som har inspirert Automedia til å forespeile hvordan neste Jetta vil se ut.

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen som Volkswagen viste i Detroit heter New Compact Coupe. Dette er en lekker todørs bil med en 150-hesters turbomotor og 27-hesters elektrisk motor - med andre ord en hybridbil. Den har også dobbelkløtsj automatgirkasse, og CO2-utslippet stopper på 98 gram per kilometer.

Automedia, som har laget disse bildene av det vi må kalle en firedørs kupé, har nok hatt denne Detroit-bilen som inspirasjon. Bortsett fra de ekstra dørene har den omtrent nøyaktig de samme linjene.

Det er nok ikke tilfeldig at Volkswagen viser denne bilen i Detroit. USA har vært et viktig marked for sedanen Jetta, og vil nok fortsatt være det. Her hjemme har Jetta hatt en litt mer turbulent tilværelse. Den het også Bora en periode.

Motorer

Volkswagen har et høyt tempo i utviklingen av nye motorer, og 1,4-literen som også konseptbilen ble vist med, er en svært vellykket motor. Vi regner med at den er aktuell med 122 og og 160 hester og at dieselmotor og med 1,6- og 2,0-liters slagvolum vil komme.

Når det gjelder hybrid så jobber Volkswagen med det. Den store pakka som kommer i Touareg (V6-motor) kommer ikke her. Den lille løsningen med 0,8-liters dieselmotor og 13,6-hesters el-motor er nok heller ikke aktuell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.