Mer 4x4 fra Saab

Saab kommer med enda en modell med økt bakkeklaring.

Mer 4x4 fra Saab
Publisert
Sist oppdatert

For noen dager siden var det stor interesse rundt Saab sin kommende 9-4X. Problemet er at det er veldig lenge til bilen dukker opp i Norge. Ikke før mot slutten av 2010 er 9-4X på plass i Norge.

Mye nærmere er 9-3X som er på markedet til sommeren. 9-3X blir en bil som konseptmessig ligner på biler som Audi Allroad, Volvo XC70, Skoda Octavia Scout og Subaru Legacy Outback. Med andre ord en vanlig stasjonsvogn som er hevet litt i forhold til utgangspunktet. I tilfellet 9-3X skal det være snakk om cirka 3 centimeter. Firehjulsdriftsystemet blir levert av Haldex og er av 4. generasjon. Det er også mulig at eLSD er på plass. Dette er et eksklusivt system som fordeler effekt mellom bakhjulene uten å bruke bremsene.

Motorer

Problemet her hjemme blir kombinasjonen effekt og firehjulsdrift. Minste motor med firehjulsdrift blir en bensinmotor med 175 hestekrefter og turbo. Dette er en biopower-versjon som også kan kjøres på E85. Bilen vi har bilder av heter 2.0T og det er en 210-hesters bensinmodell.

9-3X kommer også med dieselmotor, men da har den ikke firehjulsdrift. Det er som i dag med andre ord. Denne generasjonen av 9-3 vil antagelig ikke bli modifisert for dieselmotor og firehjulsdrift. Alle 9-3X vil hete 9-3X, også forhjulstrekkerne. Modellnavnet som viser om det er firehjulsdrift vil være indikert på den andre siden med logoen XWD (Cross Wheel Drive).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer