Mer diesel, færre sedaner

Sedanen blir stadig mindre populær, mens flerbruksbilene og firehjulstrekkerne vinner stadig flere venner.

Publisert
Sist oppdatert

Da du og dine foreldre reiste på besøk til bestemor på 70-tallet, var sannsynligheten stor for at dere lot dere transportere av en sedan. I dag er sannsynligheten langt mindre. Denne klassiske karosseri-formen taper nemlig popularitet. Statistikken viser at sedanene i 1999 utgjorde hele 20,4 prosentpoeng av nybilsalget. I 2000 var tallet kommet ned i 17,9 og i fjor var den kun 16,6 prosent av nybilkundene som valgte sedan.

Populære flerbruksbiler

Flerbruksbilene, som for kun få år siden var et sjeldent syn på norske veier, blir derimot stadig mer populære. I fjor ble det solgt mer enn 5.000 flerbruksbiler og vi tipper at denne praktiske biltypen vil bli stadig mer populær i årene som kommer.

Flere firehjulstrekkere

Nøyaktig det samme gjelder for høye biler med firehjulstrekk, de såkalte offroaderene. Takket være populære modeller som Toyota RAV-4 utgjør denne biltypen nå 4,5 prosentpoeng av det totale nybilsalget.

Vil ha fem dører

Stasjonsvognen er stadig Norges mest populære karosseriform - mer enn hver tredje bil som ble solgt i fjor var en stasjonsvogn. Kombi-kupeen blir også stadig mer populær, vel å merke med fem dører. Kombi-kupeen med tre dører, som i 1999 utgjorde hele 7,8 prosentpoeng av nybilsalget, er nå helt nede i 4,4 og er dermed mindre populær enn både flerbruksbilene og offroaderne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer