Mer diesel for Volvo

Volvo utvider sitt dieseltilbud. S/V40 har tidligere kun hatt ett dieselalternativ, nå utvides tilbudet med en 1,9-liter med direkte innsprøytning.

Publisert

Per i dag har Volvo to dieselmotorer i sin motorrekke; en 2,5-liters TDI til S/V 70, og en 1,9-liters TD, hvor 1,9-literen per i dag er eneste dieselalternativ i S40 og V40. Den nye er også en 1,9-liter, men med direkte innsprøytning. Navnet forkortes til 1,9 D. Den gamle motoren vil ikke bli gitt på båten selv om det kommer en ny inn i bildet, S/V40 vil fremdeles bli tilgjengelig med den gamle 1,9-literen. Det nøyaktige tidspunktet for 1,9 D sin inntreden på det norske markedet er ikke fastsatt ennå, men den ventes før sommeren.

Kraftigere, og billigere i drift

1,9 D skal være både kraftigere, og bruke mindre drivstoff enn 1,9 TD. De to motorene er like på slagvolum, men 1,9 D slår TD når det blir snakk om krefter - selv om det kanskje ikke er med så mye. Der den gamle dieselmotoren kunne friste med 90 hestekrefter, kan den nye gi 95. Toppfarten på de to er lik; 180 kilometer i timen, og begge gjør 0-100 meter på omtrent 12,5 sekund. Den nye med direkteinnsprøytning skal imidlertid ha en stor fordel med tanke på drivstofforbruk, som skal være lavere enn hos 1,9-liters TD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer