Audi Q8 blir ladbar

Mer effekt for pengene

To ladbare varianter å velge mellom

LADBAR: Flaggskipet Audi Q8 får nå batteripakke i bagasjerommet. Foto: Audi
LADBAR: Flaggskipet Audi Q8 får nå batteripakke i bagasjerommet. Foto: Audi Vis mer
Publisert

Hele bilindustrien gjør om alle sine modeller til ladbare hybrider om dagen. Ikke for å gi deg gratis ekstra hester, men for i det hele tatt å overleve.

Fra nyttår kommer det knallharde bøter for bilmerkene som ikke kommer under de komplekse utslippskravene som gjelder for hver enkelt produsent.

Til nå finnes A3, A6, A7, A8, Q5 og Q7 i TFSIe-utgaver. Nå kommer også Q8 TFSIe quattro. SUV-coupéen er den syvende ladbare hybridmodellen som blir lansert fra midten av 2019.

Forbrenningsmotoren er en 3,0 TFSI, som yter 340 hk og 450 Nm dreiemoment. Elektromotoren er bygget inn i tiptronic-girkassen med 8 trinn.

Bedre batteri

Batteriet har en kapasitet på 17,8 kWh og er plassert under bagasjeromsgulvet. Det er 0,5 kWh mer enn batteriet som ble lansert i Q7 TFSIe quattro i 2019, samtidig som det nye batteriet er mer kompakt og 40 kilo lettere.

Det væskekjølte batteret rengjøres av bilens klimaanlegg. Temperaturreguleringen omfatter også elektromotoren og kraftelektronikken.

Firehjulsdriften er permanent quattro med mekanisk kraftfordeling mellom akslingene. I utgangspunktet fordeles 40 prosent til forakselen, mens 60 prosent går til bakakselen. Ved behov kan inntil 85 prosent ledes forover, mens 70 prosent kan styres til bakakselen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer