Mer futt i Golf

Ny GTI holder på tradisjonene.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen kaller Golf GTI på messa en konseptbil. Bare tull sier vi. Dette er en ferdig produksjonsbil som kommer på markedet i Norge neste sommer. Vi har nylig kjørt den nye Golfen på Island, og inntrykket av bilen er at det er en bra bil, men at den ikke overrasker spesielt mye.

Den største fordelen med Golf er at den kommer med en rekke spennende motorer og med flere girkasseløsninger. Kjøringen på Island bekreftet også at bilen er forberedt for større motorer. Den neste motoren som dukker opp er en 210-hesters GTI.

Frekke detaljer

Golf GTI er en tøff bil, og GTI-varianten av utgående Golf er også en tøff bil. Det virker som om VW har tenkt å følge den samme linja med den nye, og da må det være rutete seter, røde striper i grillen og frekke detaljer innvendig.

Andre godbiter fra GTI er forkrommede eksosrør, felger opp til 19-tommers diameter og mørkere baklykter.

Fra 425.000 kroner

Motoren i GTI blir en 2-liters firesylindret motor med 210 hestekrefter og turbo. 0 til 100 skal den klare på 7,2 sekunder og toppfarten er opp gitt til 239 kilometer i timen. Man kan velge mellom sekstrinns manuell girkasse eller sekstrinns DSG. 7-trinns DSG leveres ikke på de kraftigste motorene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer