Mer "Greenwave" fra Volkswagen

Volkswagen kommer med tre nye lavutslippsbiler.

Mer "Greenwave" fra Volkswagen
Publisert
Sist oppdatert

(Vi vet at det heter Bluemotion, men vi tenkte at alle disse teknologiene burde få et felles navn. Vi er veldig fornøyd med Greenwave eller grønn bølge, men tar gjerne i mot forslag.)

Ikke overraskende er det Polo som legger seg lavest. Den er utstyrt med en 1,2-liters dieselmotor med 75 hestekrefter som bruker 0,33 liter per mil. Dette tilsvarer et CO2-utslipp på 87 gram per kilometer. Denne motoren gjør det mulig å kjøre drøyt 130 mil på en tank, en avstand tilsvarende Oslo-Paris!

Golf er ikke langt bak og kan med en dieselmotor med 105 hestekrefter imponere med et forbruk på 0,38 liter per mil. Dette tilsvarer et CO2-utslipp på 99 gram. Forbruket er lavt og det er selvsagt bra at det jobbes med forbruksreduserende tiltak. Vi vet derimot at en del av disse bilene går sakte og det gjelder også denne. 0 til 100 på 11,3 sekunder er ikke fort i 2009.

Gjerrig Passat

Den tredje nyheten er Passat som er utstyrt med den samme 105-hesteren som Golf. Forbruket er lavt og det samme er CO2-utslippet. Passaten bruker 0,44 liter per mil og CO2-utslippet er 114 gram per kilometer. Med 70-liters tank betyr det at du kan kjøre over 150 mil på en tank. 0 til 100 går sakte. Det tar 12,5 sekunder. Man skal med andre ord ha god tid, samtidig som man ikke blir irritert av dårlige ytelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer