Mer hybrid fra Porsche

Porsche vil før eller senere også måtte tilpasse seg reduserte CO2-utslipp. Den tyske sportsbilfabrikken satser derfor på hybrid.

Publisert
Sist oppdatert

Fra før har Porsche gått ut med informasjon om at den nye firedørs kupéen Panamera skal utstyres med hybriddrift. (Lenk til den saken finner du nederst i teksten.) I tillegg skal også Cayenne utstyres med hybriddrift.

Det er dagens Cayenne som kjøres rundt med elektrisk motor i tillegg til bensinmotor i en ny pressemelding, men det er ikke før den helt nye Cayenne kommer at også hybrid blir tilgjengelig for kunder. Porsche sier at Panamera og Cayenne hybrid kommer på markedet i 2009-2010, avhengig av etterspørsel.

Redusert forbruk

Cayenne hybrid er vist med 3,6-literen som sitter i dagens Cayenne med V6-motor. Den yter 290 hestekrefter og er i utgangspunktet oppgitt til 1,29 liter per mil på blandet kjøring. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 310 gram per kilometer.

Målet med hybridbilen er å få forbruket ned i 0,89 liter per mil på blandet kjøring. Porsche oppgir ingen CO2-tall for hybridversjonen, men med et forbruk på 0,89 liter per mil vil CO2-utslippet ligge på cirka 230 gram per kilometer. Porsche skal ha for at reduksjonen i CO2 er formidabel, men Cayenne er nok fortsatt ikke redningen for klimaet. Vi mistenker også Porsche for å gå for hybridløsning på grunn av de økte ytelsene dette gir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer