Mer hybrid fra Toyota og Lexus

Toyota jobber videre med flere hybridbiler. Det blir nye modeller som kommer i tillegg til de vi har fra før.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota ligger an til å presentere to nye hybridbiler på bilutstillingen i Detroit i januar neste år. Den ene blir en Lexus og den andre blir en ny Toyota-modell som er større enn dagens Prius. Det sier Masatami Takimoto, president for R&D i Toyota, til Automotive News Europe.

Den nye Lexusen vet vi ingenting om. Hele modellrekken til Lexus er ganske ny, og mest sannsynlig er det en helt ny modell. Toyota-modellen blir også en ny bil som ikke skal erstatte Prius. Den nye bilen blir større enn Prius og ryktene går ut på at det er en stasjonsvogn. Grunnen til at vi er sikre på at denne bilen ikke erstatter Prius, er at Prius også blir vist i Detroit neste år med større motor og lavere forbruk. Dette blir tredje generasjon Prius.

Alle disse bilene vil kjøres på nikkel metall hydrid batterier, og vil bli lansert i Europa. Grunnen til at vi presiserer det, er at Toyota har en rekke hybridbiler som kun markedsføres i enten USA eller Japan. I USA selger Toyota både Prius Hybrid, Camry Hybrid og Highlander Hybrid (SUV). I Japan har de blant annet en modell som heter Estima Hybrid. Det er en syvseter som ligner litt på Previa som fantes i Norge i en periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer