Mer hybrid kommer snart

Toyota skal lansere en hybridbil til, i tillegg til Prius.

Mer hybrid kommer snart
Publisert
Sist oppdatert

I Europa har Toyota lite hybridbiler, det begrenser seg til Prius. Rundt om i verden finnes det flere. I USA har de både Prius, Camry (sedan) og Highlander (SUV). I Japan har de Estima (MPV), Crown (sedan), Harrier (lik som RX400h) samt at de også har Prius. Det kan være flere, men en nettside kun tilgjengelig på japansk begrenser brukervennligheten noe.

Det finnes med andre ord et stort utvalg av hybridbiler rundt om i verden, men altså svært lite i Europa. Toyota har tidligere utalt at de skal levere en modell til i Europa med hybriddrift. Dette spekulerte vi om ifjor også, ganske nøyktig for ett år siden i denne saken. Nå ble ikke høsten i fjor akkurat slik verden hadde tenkt, og planene ble justert litt.

Britiske Autocar har laget en sak hvor de er rimelig sikre på at det er Auris som blir den neste hybridbilen fra Toyota. Dette er en mindre bil enn Prius og skal i følge Autocar også få et lavere CO2-utslipp enn Prius sine 89 gram per kilometer.

De hevder også uten å nøle at Auris Hybrid skal etterfølges av RAV4 Hybrid.

Det som svekker engelskmennenes troverdighet er at Masatami Takimoto, president for R&D i Toyota, i fjor uttalte til Automotive News Europe at bilen som skulle komme skal være større en Prius. Da ender vi nemlig opp på Avensis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer