Mer luksus fra Range Rover

Det er ikke bare navnet som er langt. Nå blir bilen både lenger og bedre utstyrt.

Range Rover kom for et år siden. Nå begynner spesialversjonene å poppe ut av fabrikken.  Foto: Range Rover
Range Rover kom for et år siden. Nå begynner spesialversjonene å poppe ut av fabrikken. Foto: Range Rover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å tilfredsstille storforlangende skal nye Range Rover nå lansere to nye løsninger. Den ene er en strukket versjon av storebror i Range Rover-familien. Den andre er en utstyrsversjon ment for finsmakerne. Begge disse kommer i tillegg til Range Rover Hybrid, som kommer en gang i løpet av 2014.

Det finnes nemlig mange som bare ikke får nok.

Kineserne er et godt eksempel. Der skal alle biler helst være større, i hvert fall lengre enn i resten av verden. Som et resultat av dette dukker det også opp biler her hjemme som har andre fysiske mål enn de ellers ville hatt. Spe på med litt ekstra luksus, og pakken begynner å bli akseptabel, selv for finsmakerne.

Se bilder utvendig:


Et godt eksempel
Eksemplene på forlengede akselavstander er mange, og kinseserne har stort sett skylda for de fleste. BMW 3-serie GT er et godt eksempel. Den er et resultat av at den ordinære 3-serien har fått en forlenget plattform for det kinesiske markedet. Hele 13 cm lenger er den mellom akslingene. Da 3-serie GT skulle lages, fant BMW det derfor helt naturlig å bruke den lange plattformen for å gi bilen det lille ekstra med tanke på plass. I dag er denne kanskje det smarteste valget av alle 3-seriene.

Nå er det Range Rover som strekker akselavstanden, og dette er den første Range Rover de strekker på tyve år. Bilen skal lanseres under bilmessen i Los Angeles senere i november.

Mer utstyr

I tillegg vises en ny utstyrsversjon, Autobiography Black. Dette skal bli spydspissen i den luksuriøse delen av Range Rover, og kommer i noen markeder kun i den lange versjonen av Range Rover. Denne skal først vises i den delen av markedet hvor disse bilene kommer til å selge. Det betyr Dubai Motorshow tidlig i november. Hvorvidt den nye Range Rover Sport også vil få en slik utstyrspakke er uvisst.

Se flere bilder innvendig:


Lik det eller ei

Autobiography Black har fått eksteriørdetaljer som du bare finner på denne. Det i form av en frontgrill med eget design, det samme med sideventileringen, som for øvrig nå ikke lenger er i funksjon, men er en designdetalj. Det er også kromdetaljer på bakluken som forteller at dette er en spesiell utgave. Nytt er også to nye felgdesign, i valgfritt 21-tom eller 22-tom.

For spesielt interesserte

Det er derimot innvendig det hele åpenbarer seg. Den lange versjonen av Range Rover blir 140 millimeter lenger, og alt blir å finne mellom akslingene. I baksetet kan du velge om den skal komme med en treseters benk, eller om den skal ha to individuelle sjefsstoler. Disse har mulighet for å legge ned seteryggene åtte grader mer enn normalstolene, og man kan fra passasjerplass på høyre side bak justere frem høyre forstol, slik at man få bedre beinplass der bak. Motoriserte gardiner i sidevinduene er en selvfølge, og nær sagt unødvendig å nevne.

Fotogen

Andre snasne inderiørdetaljer finner vi i et Meridian stereosystem, deriblant bord i baksetet med elektrisk justering, kjøleboks, LED-skjermer, USB-kontakter for lademuligheter, og masse annet. Bildene taler egentlig sin egen sak, så bla deg gjennom galleriet. Foreløpig er det lov å drømme, for noen norske priser er ikke klare.
Noen soleklare konkurrenter finnes heller ikke. Det er flust av biler i SUV-markedet, men av det mer eksklusive slaget er det lite som er i masseproduksjon. Ønsker du en mindre bil i samme gata, så kan Range Rover Evoque være et alternativ.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer