Mer om Mercedes E-klasse

Vi har sett bilder av den nye E-klasse og E-klasse kupé.

Nye E-klasse ligner på denne, ConceptFascination, som ble vist i Paris i høst. Foto: Stian Gihle
Nye E-klasse ligner på denne, ConceptFascination, som ble vist i Paris i høst. Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kan si det med en gang. Den nye E-klassen ser bra ut, men dessverre fikk vi ikke ta bilder av den. Etter denne episoden i fjor hvor vi tok bilder av en plakat med den nye SL-en, ble undertegnede høflig fratatt fotoutstyr før han fikk se bilder av nye E-klasse. Dermed blir det ingen direktebilder i år.

Derfor tar vi det verbalt: Kommende E-klasse ligner veldig på ConceptFascination (se bilder nedenfor) som ble vist i Paris tidligere i høst. Lyktene og snuta på ny E blir veldig lik denne bilen. Profilen konseptbilen har på siden kommer også med, samt den kraftige hjulbuen rundt bakhjulene.

Motorer

Ny E-klasse kommer med delvis oppdatert motorrekke. De meste interessante for Norge blir E 200 CDI, E 220 CDI og E 250 CDI. E 200 CDI får 136 hestekrefter og én turbolader. E 220 og E 250 får to turboladere og henholdsvis 170 og 204 hestekrefter. Dette er også firesylindrete motorer.

Vi regner med at 204 hesteren får 500 newtonmeter også i E-klasse. Denne motoren finnes allerede i C 250 CDI. Firer med 500 newtonmeter er heftig!

E 250 CDI kommer også med firehjulsdrift. Dette blir den første E-klasse med firesylindret motor og firehjulsdrift. Minste motor med firehjulsdrift fra Mercedes vil være GLK 220 CDI (170 hk) som kommer til våren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer