Mer om ny supersportsbil fra Mercedes

Vi bringer dere litt flere spionbilder av Mercedes-Benz’ kommende supersportsbil.

Publisert
Sist oppdatert
...dørene er hengslet i taket og åpner vertikalt, etter måkevinge-prinsippet.


Det er ikke første gang vi har skrevet om denne bilen, men som vi lovet forrige gang kommer vi tilbake med mer når dette blir tilgjengelig for oss. Nå har vi altså fått tak i noen flere spionbilder som viser en bil som har kommet litt lengre i utviklingsfasen.

Mer ferdig

De tidligere bildene viste en testbil kamuflert som en Dodge Viper. Det trikset lurte vel ikke så mange i bransjen og tiltrakk seg nok heller ekstra oppmerksomhet. Nå virker det som man har gitt opp denne strategien og det fører til at vi begynner å ane konturene av hvordan denne bilen til slutt blir seendes ut.

Langt panser

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer

Mer om ny supersportsbil fra Mercedes

  1. Store bilder av Mercedes' kommende supersportsbil


Fronten er for eksempel ganske annerledes fra på tidligere bilder. Formene er litt rundere og vi ser også litt av frontlyktene som virker å ha en stripe med lysdioder helt nederst. Også resten av bilen har blitt noe avrundet, men fortsatt er det de samme tøffe proporsjonene som preger denne bilen. Det betyr en langt tilbaketrukket seteplassering, et langt panser som skjuler en motor som i sin helhet ligger godt bak forakselen og korte overheng både foran og bak.

Mer fokusert

I grunn virker proporsjonene ganske like dem vi fant på SLR som denne bilen skal erstatte. Men Mercedes og AMG var neppe helt fornøyd med kritikken den fikk i bilpressen. Derfor tipper vi at denne bilen blir sportsligere og mer fokusert på kjøreopplevelsen. Det gir nok litt mindre luksuspreg enn i SLR, men gjør den samtidig mer skikket til å tåle sammenligning med de beste supersportsbilene fra andre produsenter.

Måkevinger

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


En morsom detalj er at dørene er hengslet i taket og åpner vertikalt, etter måkevinge-prinsippet. Dette er et element hentet fra Mercedes’ stolte historie og det er ikke særlig overraskende at vi finner det på denne bilen. Men selv om de fleste har antatt dette lenge, er det artig å se bildene selv.

Sterk nok

Supersportsbiler trenger mye effekt og vi tipper at denne får i alle fall godt over 626 hester som SLR har. Spesialversjonen 722 Edition hadde 650 hester og vi regner med at det er omtrent i klasse med denne at arvtakeren kommer til å havne. Vi tipper Mercedes-Benz i samarbeid med AMG kommer til å gå for en turboladet versjon av 6,2-literen som benyttes i de fleste AMG-modeller i dag. Men intet er sikkert og det kan godt hende at man vil benytte seg av flere sylindere for å oppnå den massive effekten det snakkes om her.

Lettere?

Minst like viktig som effekt er vekt. Dette var et av SLRs problemer og vi tipper at denne bilen kommer til å veie inn under SLRs nivå på drøye 1.700 kilo.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Legg for øvrig merke til de digre bremseskivene som er perforerte både foran og bak. Sterke biler trenger sterke bremser.

2010

Når det gjelder navnevalg, er lite sikkert. Mange mener at SLC er den mest sannsynlige betegnelsen, men det er det litt tidlig å si noe sikkert om. Uansett, bilen antas å komme allerede i 2010, trolig også i første halvdel. Dermed er det kanskje ikke så lenge til vi får vite mer om denne ekstreme doningen.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer