Mer pulver i Audi

Audi får mye ut av RS-bilene sine og flere er på vei. Neste mann ut blir RS5.

Automedia, Am Hafen Nr. 2, D-29490 Neu DarchauGermanyTel.: +49 700 2886 6334E-Mail: info@automedia-online.com
Automedia, Am Hafen Nr. 2, D-29490 Neu DarchauGermanyTel.: +49 700 2886 6334E-Mail: info@automedia-online.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bildene, som nok en gang kommer fra den berømte banene Nürburgring, viser at Audi jobber med nok en superutgave, denne gangen fra kupéserien A5. De normale utgavene heter A5. Den største motoren i A5-serien i dag sitter i S5 kupé. Den er fortsatt utsyrt med en 4,2-liters V8-er med 354 hestekrefter. S5 kabriolet derimot er "kun" motorisert av en treliters V6-motor med kompressor og 333 hestekrefter.

Det er nok viktig for Audi å ha noe som matcher BMW M3 og Mercedes C63 og derfor antar vi at dette er bilder av en RS5. Som så ofte ellers forsvinner tåkelysene foran til fordel for luftinntak og store ovale eksosrør bak erstatter fire små som S5 har i dag.

Motor?

Et vanskelig tema, og ryktene svirrer i flere retninger. Noen tror at RS5 får V10 turbo, i likhet med RS6. Det tror ikke vi. Siden både S5 kabriolet allerede er degradert til V6 kompressor og S5 kupé vil bli det, regner vi med at RS5 får uladet åtter, i likhet med konkurrentene. Det som virker som en enkel løsningen er å legge på til 450 hestekrefter i RS4-motoren som gikk frem til A4 ble byttet ut, og bruke den. Dette er en V8-motor med 4,2-liters slagvolum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer