Mer rally fra Mitsubishi: EVO IX?

Mer moro enn denne bilen kan tilby på gata skal det mye til for å finne. Evolution IX blir i hovedsak oppgradert på det tekniske, og det er mer effekt og lavere vekt som står i fokus.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kom til skade for å publisere bare ett bilde av den nye Evoen. Det viste seg i ettertid at det var flere bilder på vei til redaksjonen. Bildene er knipset på Nürburgring i Tyskland, en av de viktigste testbanene for mange bilprodusenter.

Mer effekt

Dagens Evolution VIII har 265 hestekrefter under panseret, og vi kan bekrefte at bilen går sensasjonelt bra. På kommende Evolution IX er det snakk om sterkere motorer og effekter opp mot 300 hestekrefter. Utgangspunktet vil være den nåværende firesylindrede motoren med 2-liters slagvolum. Det ryktes også at den nye modellen får en ny senterdifferensial, oppgradert understell og ny elektronisk styring av firehjulsdriften. Det er også mulig Mitsubishi vil utstyre bilen med aluminiumspanser for å gjøre bilen lettere i fronten.

Av andre eksteriørmessige forandringer er det lite å se. Ny spoiler og støtfanger foran og bak er noe av det som er forandret på den nye modellen.

Når bilen er på markedet er uvisst.

Store bilder av Evo IX finner du her.

Tester av rallybiler

Banetest av Lancer på Rudskogen finner du her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer