Mer RS i RS +

Essen (DinSide Motor): Octavia RS kombinerer både fart og økonomi så godt det lar seg gjøre. Kanskje kommer det mer.

Mer RS i RS +
Publisert
Sist oppdatert

Skoda Octavia RS starter på 358.500 kroner med 170-hesters dieselmotor. Med 200-hesters turboladet bensinmotor starter den på 411.500 kroner. RS-utgavene har også en del visuelt utstyr som gjør dem tøffe, og de har oppgradert understell som senker bilene med 13 millimeter i kombikupévariant og 12 millimeter i stasjonsvogn. De kommer også med 17-tommers felger med mulighet for oppgradering til 18.

RS+

På bilmessa i Essen viste Skoda en ny versjon som de kaller RS+ Concept. Denne bilen har blitt oppdatert i forhold til vanlig RS med et nytt stylingsett, vinge på bakluken, diffuser, sorte speil og sorte eller hvite felger. Innvendig har de disket opp med Recaro bøtteseter, skinn på ratt, girkule og i dørene.

Like motorer

Motorene som man tenker seg i RS+ er de samme som sitter i RS i dag. Det er med andre ord ekstrautstyr dette plusstegnet egentlig dreier seg om.

Bensinmotoren yter 200 hestekrefter og er basert på en toliters turbomotor. Ytelsen er gode og med en toppfart på 240 kilometer i timen og 0 til 100 på 7,3 sekunder burde dette være greit for en familie. Octavia er jo tross alt en familiebil, og ikke en entusiastbil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer