Mer seriøs Golf-konkurrent

Citroën har sluppet den første informasjonen om sin nye bil i kompaktklassen.

Et klart mer høyverdig interiør. Det faste rattnavet forsvinner. Foto: Jerome Lejeune, Citroën
Et klart mer høyverdig interiør. Det faste rattnavet forsvinner. Foto: Jerome Lejeune, Citroën Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en helt ny generasjon Citroën C4. Som da nye C5 ble lansert for to år siden slår det oss at nykommeren fra Citroën utstråler noe klart mer høyverdig enn forgjengeren.

Mer høyverdig

Vi har bitt oss merke i at Citroën har lagt om stilen ganske betraktelig den siste tiden og langt på vei har funnet tilbake til sin sjel - uten å gå i "retro-fellen". Og samtidig har de også blitt langt bedre når det gjelder det opplevde kvalitetsnivået. Merkevarens identitet ble forøvrig omdefinert i fjor med tilhørende "modernisering" av logoen.

Les her om vår prøvekjøring av DS3

Audi som referanse...

Det burde derfor ikke overraske at den nye Golf-konkurrenten faktisk kan se mer ut som en Audi-konkurrent. Det er da også utvilsomt Audi som Peugeot og Citroën ser på som en referanse når det gjelder å få til produkter som inngir tillit når det gjelder kvalitetsnivået. (Et nylig eksempel er førermiljøene i både Citroën C5, nye C3 og DS3, Peugeot 3008 og Peugeot 5008). Helt dit har de vel ennå ikke nådd, men det er viktig å ha noe å strekke seg etter og legge seg på et høyt ambisjonsnivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer