Test: Mercedes-Benz GLC 300 d 4Matic+

Mer utstyr og lavere priser

Bedre motorer med lavere utslipp er gode nyheter for deg. Og den overrasker i terrenget.

OVER VELTEPUNKTET: De aller fleste vil oppleve Mercedes-Benz GLC som en praktisk, komfortabel og luksuriøs bil. De fleste er klar over at dette også er en svært kapabel terrengbil. Sjekk videoen og se ut om du hadde turt å gjøre det samme. Video: Rune M. NesheimVis mer Vis mer Vis mer
Publisert

GLC var selve storselgeren til Mercedes Norge, men i fjor ble pluggen overraskende dratt ut. Tyskerne stoppet produksjonen av hybriden 350 e, som solgte i bøtter og spann her hjemme. I påvente av faceliften har kundene sett en annen vei, eller så venter de i spenning.

Nå kommer endelig oppgraderingen, med mer utstyr enn noensinne og lavere priser på grunn av bedre og mer effektive motorer. Men de som venter på den ladbare må holde pusten litt til: Den blir tilgjengelig først på slutten av året.

Vi har hardtestet dieselversjonen 300d hardere enn du noen gang kommer til å gjøre, både i terrenget og på veien. Den imponerer faktisk begge steder.

Hva er nytt?

Vi begynner med det åpenbare. Fronten er helt ny og mer i tråd med A-klasse og CLS. Etter hvert får man hele fem grill-alternativ fra Offroad (med én eller to lameller, avhengig av om du har full eller halv terrengpakke), standard diamantgrill og to AMG-griller med stående riller.

Lyktene har også fått et nytt uttrykk og nå er hele bilen full-LED med redesign av baklyktene. Man må fortsatt betale ekstra for Multibeam-lysene med de 84 individuelt justerbare diodene foran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer