Test av Volkswagen Polo

Mer voksen - men blir den ny klasseleder?

Over 40 år etter at første Polo ble lansert, og 8 år etter generasjon 5, kommer nå en ny og enda større etterfølger. Her er våre førsteinntrykk.

GOLF ELLER POLO: Her vil vi unnskylde dem som tar feil av modellene, for Polo ser slett ikke ut som Golfens fattige lillebror. Men du ville sett forskjellene hvis Golf hadde stått ved siden av. Foto: VW
GOLF ELLER POLO: Her vil vi unnskylde dem som tar feil av modellene, for Polo ser slett ikke ut som Golfens fattige lillebror. Men du ville sett forskjellene hvis Golf hadde stått ved siden av. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Polo har lenge vært blant toppselgerne i den såkalte småbilkategorien, men nå merkes det at modellen er på vei ut.

Dagens modell, som ble oppgradert i 2014, ligger så langt i år på 37. plass på registreringsstatistikken med et tusentalls registrerte biler.

Ser vi bort fra den noe større, bestselgende elbilen BMW i3, er det Toyota Yaris - nylig merkbart forbedret - som er klasseleder i Norge, hovedsaklig takket være hybridversjonen.

Denne bilklassen er langt mer populær nedover i Europa enn i Norge, og en helt ny Polo er derfor en svært viktig bil for Volkswagen.

Vi er nå kommet til Polo generasjon seks, og den er hele 35 centimeter lengre enn første generasjon ... Golf.

Skarpere, harmonisk

Sekseren, som presenteres på det norske markedet nå i høst, med kundelevering fra første kvartal 2018, holder seg til den generelle stilen fra foregående modell.

Den er likevel utvilsomt helt ny. Designen er synlig skjerpet siden forrige generasjon og gjør modellen mer tidsriktig i forhold til de nyere Volkswagen-modellene.

Nye Polo ser også mer strukket ut og har en ganske dynamisk profil. At det dreier seg om en bil fra VW er man ikke et øyeblikk i tvil om - som vanlig har man holdt seg godt innenfor husets definerte designnormer, tross frontlyktene som viser tilløp til kreativ formgivning med en LED-«bølge» i nedkant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer