Mercedes A-klasse vises i Shanghai

Mercedes A-klasses dager som mini-fleksibil er talte. Neste generasjon blir mer klassisk.

Neste A-klasse: Denne bilen skal innlede en ny æra for Mercedes i kompaktklassen. Foto: Mercedes-Benz
Neste A-klasse: Denne bilen skal innlede en ny æra for Mercedes i kompaktklassen. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag mottok vi bildene av neste generasjon A-klasse - altså tredje generasjon siden den lille, MPV-aktige skapningen (ja, nettopp, den som veltet i elgtest), ble lansert første gang i 1997. Med årene er bilen blitt større, mer moden og generelt bedre, men er nå altså snart moden for utskiftning.

Prototype

Så her er, i denne omgang, Concept A-Class. Bilen, som vi ser den på bildene, er ikke den helt produksjonsklare versjonen - som navnet tilsier - og den ferdige A-klassen vil nok få hakket mindre spektakulær front, felger og interiør. Stjernehimmelen i grillen tviler vi eksempelvis på at dukker opp i den endelige versjonen.

Bort med dobbeltgulvet

Mercedes går med denne nye generasjonen bort fra den såkalte "sandwich-arkitekturen" med dobbelt gulv som både fylte en sikkerhetsfunksjon og som skulle gjøre det mulig enkelt å installere alternative drivlinjer. Dagens A-klasse finnes for øvrig allerede som elbil, og vi har kjørt den. Les om det her!

Spenstigere design

I motsetning til dagens A-klasse ser vi her en kompakt, men ganske lav bil med dynamisk, bølgende linjeføring og begrensede vindusflater. Den ser unektelig en god del mer sporty ut. Ifølge pressemeldingen fra produsenten er det vind, bølger og luftfartsteknologi som har vært blant formgivernes inspirasjonskilder. I fronten er innflytelsen fra den spektakulære F 800 Style gjenkjennelig og en familielikhet til modeller Mercedes har lansert nylig som CLS og ansiktsløftede R-klasse, kan spores.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer