Mercedes AMG-bombe: SLK-kupé med 400 hester

Mercedes AMG har utviklet en spesialutgave av den allerede heftige SLK 55 AMG. Bilen kommer komplett med spesialtunet V8-motor, 7-trinns girkasse, karbontak og AMGs spesialeffekter.

Publisert
Sist oppdatert

Man ser med en gang att denne bilen er noe spesielt. Den hissige fronten med de ekstra luftinntakene sladrer om at dette er en bil som trenger å puste dypt og få masse nedkjøling. Den permanente hardtop'en forvandler roadsteren til kupé. Felger og enderør oser av sportslighet. Noe eget navn har imidlertid modellen ikke - den betegnes som en spesialserie av Mercedes SLK 55 AMG.

15,5 sekunder

Det er tiden denne bilen trenger for å akselerere fra 0 til 200 kilometer i timen. Fra 0 til 100 tar det bare 4,5; det er temmelig nøyaktig samme tid som monsteret Mercedes E 63 AMG som vi nylig fikk prøvekjøre. Det må sies at SLK er en adskillig mindre bil, og denne spesialutgaven er gjort lettere enn "standard"-versjonen, blant annet ved å bruke et permanent tak i karbonfiber i stedet for det elektriske platetaket på roadsteren. Plast/karbon-kompositt er også benyttet i utstrakt grad. Egenvekten på 1.495 kilo er 45 kilo lavere enn på originalmodellen, og da får ikke V8-motoren med 5,4 liter slagvolum alt for mye masse å dra på. Maksimal effekt er da også 400 hestekrefter og dreiemomentet 520 newtonmeter. 3,7 kilo per hestekraft blir det av det, og der har vi forklaringen på de spenstige ytelsene. Giroverføringen skjer ved hjelp av en syvtrinns AMG-speedshift-kasse med hendler bak rattet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer