Mercedes angriper Euro NCAP

- Euro NCAPs kollisjonstester er ikke omfattende nok og tar ikke hensyn til aktiv sikkerhetsteknologi. Utdelingen av stjerner kan i verste fall hemme utviklingen av sikrere biler, tordner Mercedes-Benz.

Publisert
Sist oppdatert

Euro NCAP er en uavhengig organisasjon som siden 1997 har gjennomført kollisjonstester av biler som selges i Europa. Kollisjonssikkerheten rangeres blant annet ved hjelp av stjerner, noe bilprodusentene bruker aktivt i sin markedsføring.

Teori vs praksis

Nå angripes Euro NCAP av Mercedes-Benz, som mener kollisjonstester gjennomført i et labaratorium gir et altfor svakt grunnlag for å kunne si noe sikkert om hvilke biler som er de sikreste ute i virkeligheten.

- Kollisjonstestene utført av Euro NCAP innbefatter bare omkring en tredel av de faktiske omstendighetene som er relevante i sammenheng med en bilulykke, hevder Dr. Thomas Weber, som er utviklingssjef i Mercedes-gruppen.

- Aktiv sikkerhetsteknologi bør belønnes

Han kritiserer blant annet Euro NCAP for ikke å ta hensyn til såkalt aktiv sikkerhetsteknologi. Aktiv sikkerhetsteknologi har til oppgave å forhindre at ulykken oppstår, i motsetning til såkalt passiv teknologi, som skal beskytte passasjerene når uhellet først er ute.

- Sammen med setebelter, kollisjonsputer og blokkeringsfrie bremser, er ESP (elektronisk stabilitetsprogram) uten tvil den viktigste sikkerhetsteknologien i dagens biler, sier Weber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer