Helt ny Mercedes-Benz B-klasse

Mercedes avduket viktig nyhet i Paris

Forrige generasjon var av de få flerbruksbilene som solgte bra, sammen med BMWs 2-serie. Her er generasjon tre.

FLUNKENDE NY B: 3. generasjon Mercedes-Benz B-klasse, merkets flerbruksbil og konkurrent til BMWs 2-serie, minner om forgjengeren, men er slankere og mer aerodynamisk. Foto: Jamieson Pothecary
FLUNKENDE NY B: 3. generasjon Mercedes-Benz B-klasse, merkets flerbruksbil og konkurrent til BMWs 2-serie, minner om forgjengeren, men er slankere og mer aerodynamisk. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tredje generasjon av den kompakte flerbruks/fleksibilen som nå er avduket i Paris. For, mens A-klasse ble til en lav kompaktkombi allerede i andre generasjon, er B-klassen blitt værende i familiefrakterklassen.

Moderselskapet til Mercedes, Daimler AG, lover at Mercedes-Benz B-klasse har blitt mer praktisk, avansert og sportslig enn noen gang før.

Se vår video fra messen her:

Bilen har det nye MBUX (Brukergrensesnittet til Mercedes, som ble introdusert i nye A-klasse), og selvkjørende egenskaper som det hevdes skal være på S-Klassenivå.

- Undervurdert bilklasse

- Mercedes tar tilbake tronen i et svært undervurdert segment. Aldri før har en praktisk familiebil hatt liknende kjøreegenskaper og assistansesystemer. Sammen med en fleksibel bakseterad garanteres derfor både fører og passasjerer en fantastisk opplevelse i nye B-Klasse, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil (Se intervju i videoen lenger opp).

Mer dynamisk linjeføring

Den nye silhuetten er ikke bare mer dynamisk av utseende enn tidligere, men har først og fremst en aerodynamisk funksjon. Cd-verdien er nemlig senket til 0,24, noe som visstnok gjør nye B-Klasse til aerodynamisk leder i sitt segment.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer