Mercedes B-klasse med oppdatering

Mercedes’ høybygde kompaktklassebil får en mindre oppdatering etter om lag tre år på markedet.

Publisert
Sist oppdatert
B-klasse er en modell som ikke har noen åpenbare og direkte konkurrenter hos de nærmeste rivalene.


De fleste bilmodeller produseres i dag om lag i syv år, før en etterfølger er på plass. Det betyr at en oppdatering som regel kommer etter om lag tre år. Så er også tilfellet med B-klasse.

Ingen direkte konkurrenter

B-klasse er en modell som ikke har noen åpenbare og direkte konkurrenter hos de nærmeste rivalene. Noen tradisjonell fleksibil er den ikke, men i forhold til de lavere kompaktklassebilene er den romslig og fleksibel. Faktisk er det kanskje Volkswagen som med sin Golf Plus er nærmest.

Designfornying

Mercedes B-klasse med oppdatering

Mercedes B-klasse med oppdatering

 1. Store bilder


Nytt på denne oppdaterte utgaven er hovedsakelig en del nye designelementer. Foran er panseret, grillen og støtfangeren ny. På sidene finner vi et par redesignede speil og i hekken er baklyktene og støtfangeren annerledes. Baklyktene er for øvrig utstyrt med en nødblink-funksjon som varsler biler bak når en nødbrems er på gang.

Lavere forbruk

Rent teknisk har fokuset ligget på lavere forbrukstall. Dieselmodellene 180 og 200 CDI har fått en forbruksreduksjon på om lag syv prosent, til minimum 0,52 liter per mil med 137 tilhørende gram CO2.

158 gram CO2

Mercedes B-klasse med oppdatering


Også bensinmodellene 150 og 170 har blitt gjerrigere, først og fremst takket være et automatisk start-stopp-system. En B 150 bruker nå 0,66 liter per mil. Det gir 158 gram CO2.

Parkeringshjelper

Morsomt er det også at Mercedes nå er klar med en parkeringshjelper lik den vi finner hos Volkswagen. Den lukeparkerer bilen for deg når den oppdager en luke som er minimum 130 centimeter lengre enn selve bilen.

Den oppdaterte utgaven av Mercedes B-klasse er trolig klar for salg like over sommeren. Priser er ikke klare.

 • Store bilder ser du her.
 • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer