Mercedes B-klasse prøvekjørt

Vi har prøvekjørt en veldig spennende bil fra Mercedes. Dette er løsningen for de som synes A-klasse blir for liten og rar og C-klasse blir for dyr. B-klasse kommer med en rekke motorer og basismodellen som kommer fra oktober bør prismessig være overkommelig for en del.

Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA (DinSide Motor): Mercedes er i ferd med å fylle igjen den første delen av alfabetet med modeller. A- og C-klasse er godt kjent og tomrommet mellom disse blir nå tettet med B-klasse. D- og F-klasse eksisterer fortsatt ikke, men E-klasse er kjent for de fleste. G-klasse er også på vei som erstatter av tanksen Gälendewagen. Etter dette er det mer spredt utover, men det er fortsatt mange klasse-bokstaver ledig. B-klasse er bare en liten del av et omfangsrikt Mercedes-år. Senere i år vil også G-, R- og S-klasse vises.

Store innvendig

B-klasse er 4,27 meter lang og plasserer seg i kompaktklassen. Det er kanskje fristende å plassere B-klasse sammen med Golf, men dette er en bil som går inn i klassen med Golf Plus og Honda FR-V. Det vil si at den er både mer praktisk og høyere enn vanlige kompaktklassbiler. Fire voksne sitter bra i kupéen og tre litt mindre personer sitter greit i baksetet. Både takhøyde og benplass er overraskende god. Foran har du bra med plass og et ratt som kan justeres både høyde å lengde gjør at mange bør klare å finne en optimal sitteposisjon. Radio/CD, manuelt klimaanlegg, elektriske vinduer foran, elektrisk justerbare speil, fjernstyrt sentrallås, høydejusterbart forsete, en rekke koppholdere og oppbevaringsrom og multifunksjonsratt hører med blant standardutstyret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.