Mercedes-Benz B-klasse på vei

Nye BMW 1-serie har i praksis kun én farlig konkurrent, Audi A3. Neste år kan kampen om sportslige kompaktklasse-kunder bli hardere.

Publisert
Sist oppdatert

Fordi nye 1-serie blir så rimelig, konkurrerer den i praksis med alle kompaktklassebiler. Men hvis vi ser bort i fra pris, så stiller 1-serie likevel i en klasse for seg. 1-serie er bakhjulsdrevet, svært sportslig satt opp og kan skilte med en eksklusiv logo på panseret. Selv om enkelte sikkert vil hevde at Alfa Romeo 147 er en aktuell konkurrent, er det nok vanligvis Audi A3 som for fremstår som det mest aktuelle alternativet til BMW 1-serie - i hvert fall her i landet.

Ved utgangen av 2005

Nye A-klasse er en spennende og fin bil, men har ingen mulighet til å måle seg med 1-serie og A3 når det kommer til kjøreegenskaper og sportslighet. Men hvis vår samarbeidspartner Automedia har rett, vil Mercedes-Benz allerede til neste år lansere en farlig 1-serie-rival; B-klasse. B-klasse vil være produksjonsnavnet til bilen som foreløpig har vært omtalt som CST, eller Compact Sports Tourer.

Også for amerikanere

I motsetning til A-klasse, er B-klasse utviklet med det enorme amerikanske markedet i tankene. Om bilen vil bli bakhjulsdrevet gjenstår å se, men dette vil sannsynligvis bli avslørt på Paris-utstillingen i september, der bilen ventes vist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer