Mercedes-Benz E240: Nå med 2,6-liters motor

Tidligere kunne du stole på de sølvglinsende tallene som prydet BMW- og Mercedes-hekkene. En BMW 323i hadde selvsagt 2,3-liters motor og en Mercedes E240 hadde en 2,4-liter.

Publisert

BMW forlot sitt system med modellene 316i og 323i. Disse har nemlig motorer med henholdsvis 1,9 og 2,5 liter slagvolum. Nå følger Mercedes i BMW sine fotspor, og utstyrer E240 med en 2,6-liters motor - uten å endre navnet.

Hvorfor? Vi vet ikke, men navnevalget kan muligens ha sin bakgrunn i at 260 E i sin tid solgte overraskende dårlig i forhold til 230 E og 300 E. Kanskje har Mercedes-Benz funnet ut at tallet 260 rett og slett har en dårlig klang?

Uendret effekt

Hvis vi tar en titt på selve motoren, finner vi raskt ut at også denne kraftkilden, i likhet med alle dagens Mercedes-seksere, har V-form. Og som 8139">forgjengeren har også denne tre ventiler og to tennplugger per sylinder.

Til tross for at motoren har to desiliter større slagvolum enn forgjengeren, utvikler den nøyaktig like mange hestekrefter. De 170 hestekreftene er imidlertid på plass noe tidligere. For mens du med 2,4-literen må opp i 5.900 o/min for å hente ut de 170 hestekreftene, holder det med 5.500 o/min for at 2,6-literen skal yte det samme.

Høyere dreiemoment

Det maksimale dreiemomentet har imidlertid økt. Den nye motoren yter 240 newtonmeter ved 4.500 o/min, mens du med 2,4-literen må ta til takke med 225. Men i 2,4-literen er maksimalt dreiemoment til gjengjeld på plass allerede ved 3.000 o/min.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer