Mercedes-Benz GLC 350 e - endelig i Norge!

Så var den på plass - den mest prisgunstige versjonen av stjerne-SUV-en fra Mercedes.

NÅ ER DEN HER: Levering til norske kunder kan begynne - kraftig forsinket er gavepakken av en Mercedes-SUV, GLC 350 e, omsider i landet. Nye kunder må regne med å vente opp mot et års tid, men Mercedes tilbyr en løsning. Foto: KNUT MOBERG
NÅ ER DEN HER: Levering til norske kunder kan begynne - kraftig forsinket er gavepakken av en Mercedes-SUV, GLC 350 e, omsider i landet. Nye kunder må regne med å vente opp mot et års tid, men Mercedes tilbyr en løsning. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli lenge siden vi kjørte denne - Mercedes-Benz GLC, den etter vår mening svært vellykkede konkurrenten til BMW X3 og erstatter av en GLK med relativt kontroversiell design.

Men vi har fortsatt bilen friskt i minne og spesielt den ladbare versjonen 350 e.

TEST: Mercedes-Benz GLC 350 e

Siden i fjor sommer har lesere vært utålmodige etter å få vite når bilen omsider skulle bli tilgjengelig - og hva prisen ville bli.

Ser ut som en million

I utgangspunktet ser jo dette ut til å måtte bli en millionbil - en ganske romslig SUV fra Mercedes, med krefter i masser - 320 hestekrefter, hele 560 newtonmeter og 0 - 100 på kjappe 5,9 sekunder.

Men vi kunne allerede ved lansering avsløre at takket være dagens norske avgiftssystem blir denne luksusbilen, i likhet med flere andre ladbare premium-biler, en veritabel gavepakke. Vi spekulerte i en pris helt ned i 570 - 580.000 kroner.

Les også: Feil forbruk gir feil avgift!

«Grisebillig»

Men nei - den blir enda lavere: Fasit er 550.000 kroner i utgangspris - riktignok med frakt og leveringsomkostninger i tillegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer