Mercedes-Benz GLC som Coupe Concept

Mercedes kaller dette en studie, men de lurer ikke oss - dette er en kommende mini-GLE.

X4-KONKURRENT: Mercedes-Benz Concept GLC Coupé vises her med 21-tommers felger og i lakkfargen Solarbeam. Vi tipper utseendet vil bli omdiskutert, men hvem Mercedes har i siktet med denne bilen er rimelig åpenbart. Foto: DAIMLER
X4-KONKURRENT: Mercedes-Benz Concept GLC Coupé vises her med 21-tommers felger og i lakkfargen Solarbeam. Vi tipper utseendet vil bli omdiskutert, men hvem Mercedes har i siktet med denne bilen er rimelig åpenbart. Foto: DAIMLER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen Mercedes viser i Shangai er ikke direkte liten, men den er mindre enn GLE Coupé, som Mercedes lanserte som produksjonsbil for ikke så lenge siden.

Og mens GLE tilsvarer BMWs X5, tilsvarer GLE Coupé BMW X6. Med andre ord er det i dette nisjesegmentet Mercedes som dilter etter BMW - mens det i andre bilklasser er omvendt. For eksempel lanserte Mercedes B-klasse lenge før BMW fulgte etter med sin 2-serie Active Tourer.

Studie...?

Nå skjer det igjen: Etter at BMW lanserte en mindre kupé-SUV i fjor med sin X4, viser nå Mercedes en tilsvarende modell. Enn så lenge kaller de det en konseptbil, eller produksjonsnær «studie» som det også står i pressemeldingen fra Daimler.

Offisielt navn er Mercedes-Benz Concept GLC Coupé, og de som følger med vil minnes at det også var med en konseptbil, Concept Coupe SUV, at Mercedes «forhåndsannonserte» GLE Coupé.

Nye inntektskilder

Det er åpenbart at å være til stede i slike nisje-segmenter er lukrativ business som gjør det mulig å ta høye priser fra velbeslåtte kundegrupper. De tekniske plattformene deles jo av stadig flere modeller hvilket kan gi lavere stykkostnader. Vi forventer med andre ord at GLC Coupe kommer i produksjon i overskuelig fremtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer