Mercedes-Benz med GLA SUV

Nedtellingen har begynt: Den A-klassebaserte SUV-en kommer snart på markedet.

Her vises GLA-klassen for første gang for publikum, i anledning bilutstillingen i Frankfurt i forrige måned. Dermed har også Mercedes omsider sin egen kompakt-SUV på markedet. BMW X1 og Audi Q3: Se opp! Foto: Newspress
Her vises GLA-klassen for første gang for publikum, i anledning bilutstillingen i Frankfurt i forrige måned. Dermed har også Mercedes omsider sin egen kompakt-SUV på markedet. BMW X1 og Audi Q3: Se opp! Foto: Newspress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz hadde inntil nylig ingen kompakt SUV i sin modellportefølje. Vi har visst en stund at det skulle bøtes på denne mangelen og på bilutstillingen i Frankfurt nylig, kom omsider den offisielle GLA - et navn den norske importøren sikkert er veldig gla(d) for.

Høyere A

Her har Mercedes på en måte tatt en aldri så liten snarvei i og med at de har tatt utgangspunkt i sin nye for-/fire-hjulsdrevne plattform som ble innviet med A-klasse og deretter oppfulgt med designbomben CLA. Man har tatt det man hadde, gjort den høyere med litt lengre fjæringsvei og lengre dempere, og deretter har man montert røffere skjermbreddere og dertil hørende større hjul. Likevel minner nye GLA designmessig tydelig om A-klasse.

Som nevnt er GLA kompakt: Den oppgis å være 442 centimeter lang, 180 centimeter bred, og 150 centimeter høy.

Barskere blir det bare ikke

Mer detaljert

Riktig så lett er det dessverre ikke å lage en ny bil, for GLA innholder også noen interessante nyheter. Den får blant annet mulighet til å huse det nye permanente systemet for firehjulsdrift, naturligvis kalt 4Matic. Dette er blant tilbehøret, for bilen kommer også med kun forhjulsdrift, for den som ikke ønsker drift på alle fire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer