Mercedes-Benz SLK med forsiktig midtlivsoppdatering

Mercedes-Benz SLK er tre år gammel og snart moden for en oppdatering. Spionbildene tatt i Mercedes’ egen hjemby, Stuttgart, avslører at det ikke er snakk om noen radikale endringer.

Publisert
Sist oppdatert

Tvert i mot, Mercedes virker å være så fornøyd med sin lille roadster at store forandringer er fånyttes. I alle fall når det gjelder det visuelle. Som vi ser av spionbildene levert av Automedia, er testbilen maskert i fronten og hekken. Det betyr nye støtfangere både foran og bak. Under den SLR-lignende nesa, vil SLK trolig få noen triangellignende luftinntak, for å etterligne årets F1-bil fra McLaren. Frontlyktene ser også ut til å få noen mindre endringer. Det samme gjelder i hekken. Kanskje er det snakk om LED-teknologi som er så populært om dagen?

Uforandret maskineri?

Motorene i SLK er relativt nye og derfor vil de sannsynligvis i all hovedsak forbli uendrede. Eventuelle forandringer vil nok først og fremst gjelde for 200 kompressor som har fått økt effekten fra 163 til 184 hestekrefter i både C- og E-klasse. I tillegg vet vi at det allerede eksisterer en direkteinnsprøytet versjon av 3,5-literen med 272 hester, 350 CGI. Denne yter 292 hester og 365 newtonmeter, i tillegg til at den har et merkbart lavere forbruk. Det ville vært merkelig om Mercedes lot BMW, som har lansert en rekke effektive direkteinnsprøytede motorer, få et større forsprang en nødvendig på motorsiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer