Mercedes-Benz SLK55AMG i friluft

Mercedes har kastet mat til ulvene. Spesifikasjonene på SLK55 AMG er nesten ikke til å fordøye.

2012 Mercedes-Benz SLK55 AMG shown with optional AMG Handling Package. Foto: Wieck
2012 Mercedes-Benz SLK55 AMG shown with optional AMG Handling Package. Foto: Wieck Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er som regel ikke småtterier som ruller ut fra AMG-fabrikken, tuningavdelingen til Mercedes-Benz. Nå er det snart et år siden nye SLK rullet ut som standardvare, og da er det som ventet på tide å se hva AMG har fått til i mellomtiden.

Storebror er prøvekjørt: SLS AMG

Fire x2 i V-form

Når AMG-utgaven av den allerede godt bygde SLK lanseres, så er det med en 5,5-liters V8 som kraftverk. Den er på ingen måte verdens sterkeste V8, men den skal etter det AMG bedyrer være den mest energieffektive. Motorkoden re M512, og den er basert på M157, maskinen som ble presentert med biturbo i 2010. Nye M512 må finne seg i å puste selv, men erfaringen tilsier at lite er så morsomt som å ha en kraftig selvaspirerende motor, uavhengig om den sitter foran eller bak.

AMG med verdensrekord i sladding

Snillest i klassen

AMG-versjonen av SLK har ytelser på papiret som det står respekt av, og den blåser av sted til 100 km/t på 4,6 sekunder. Men, som alltid med kjøremaskiner i denne klassen, er det mer interessant hva som skjer underveis. Det kommer vi tilbake til så snart vi har hatt anledningen til å prøvekjøre. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t. Effekten er oppgitt til 310 kW, tilsvarende 422 hk, og dreiemomentet topper seg på 540 Nm. SLK55 AMG trives best på høye turtall, med momenttoppen på 4.500 omdreininger og effekttoppen på 6.800. Kjører du som en prest, så skal det være mulig å holde forbruket nede på anstendige 0,84 l/mil, og utslippet er faktisk på under 200-grensen, med sine 195 g/km.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer