Mercedes-Benz-suksessen

Hvorfor er Mercedes-Benz så populært blant Norges taxi-sjåfører?

Publisert
Sist oppdatert

Vi kan ikke gi noe fullgodt svar på hvorfor Mercedes-Benz nærmest har blitt synonymt med taxi. Men noe kan vi si. En av årsakene til at Mercedes-Benz E-klasse gjør det så godt i taxi-markedet, er åpenbart den høye komforten bilene byr på. Blant annet medvirker gode seter og dempere til at E-klasse blir en behagelig arbeidsplass.

Test av ny E-klasse på vei

Vi har testet en rekke E-klasse-modeller. Testene finner du her. I tillegg vil vi i løpet av de nærmeste dagene publisere en test av den nye E-klassen, en test som blir spennende å utføre, ikke minst med tanke på hvor populær forgjengeren er blant nettopp taxi-sjåførene.

"Evighetsmaskiner"

En annen årsak til MB-suksessen er nok motorene, spesielt diesel-variantene, som er kjent for å ha en usedvanlig lang holdbarhet. Mange drosjeeiere har opplevd at kilometertelleren har rundet én million kilometer før motoren er moden for utskifting.

Høy bruktpris

Bruktprisen er også en viktig årsak til at mange drosjeeiere velger MB. Når en bil skal brukes som drosje, slipper man unna 60 prosent av engangsavgiften. Det er imidlertid en forutsetning knyttet til avgiftsfritaket - bilen må brukes som drosje i minst tre år. Fordi en drosje ofte går 100.000 kilometer i året, har den som regel gått svært langt når den selges, og er derfor lite etterspurt på bruktmarkedet. Et av de få unntakene er nettopp MB E-klasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer