Mercedes-Benz viser luksus for fremtiden

- Luksus er din tid og ditt personlige rom. Det er også stikkordene for Mercedes' fremtidsvisjon.

- DETTE ER EKTE LUKSUS: Tid og personlig rom er ifølge Mercedes fremtidens luksus. Det betinger bilens utvikling. Mercedes' visjon heter F 015 og presenteres her av konsernleder Zetsche. Den er en selvkjørende salong, motorisert av hydrogen-brenselceller og en batteripakke. Teknologien eksisterer allerede i dag. Foto: DAIMLER
- DETTE ER EKTE LUKSUS: Tid og personlig rom er ifølge Mercedes fremtidens luksus. Det betinger bilens utvikling. Mercedes' visjon heter F 015 og presenteres her av konsernleder Zetsche. Den er en selvkjørende salong, motorisert av hydrogen-brenselceller og en batteripakke. Teknologien eksisterer allerede i dag. Foto: DAIMLER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november i fjor besøkte Dinside Mercedes Benz-utviklingssenter i California. Der fikk vi, i tillegg til å prøve den selvkjørende S 500 Intelligent Drive, oppleve interiøret i bilprodusentens visjon for en fremtidig luksusbil.

Det var riktignok en virtuell opplevelse via Oculus VR-hodesett, men ga likevel et godt inntrykk av hvordan Daimler-ingeniørene tenker den fremtidige, selvkjørende, luksusbilen.

Nå har de vist hele bilen.

Verden flytter til byen

F 015 Luxury in Motion er Mercedes-Benz visjonære svar på verdens utvikling, der stadig flere mennesker bor i stadig større byer. De viser til at antallet mega-byer (urbane områder med mer enn 10 millioner innbyggere) vil ha nådd 30 innen 2030.

Minner F 015 deg om noe? Det er i så fall ikke så rart: En forløper for denne, kalt F 125, ble vist i 2011. Den skulle inkarnere bilen en generasjon inn i fremtiden.

Hva er virkelig luksus?

- Den viktigste luksusvaren i det 21.århundre er personlig tid og rom. Fremtidens autonome biler fra Mercedes-Benz skal tilby nettopp dette. Det revolusjonerende konseptet F 015 Luxury in Motion er det første håndgripelige eksempelet for en slik fremtid, sa Dr Dieter Zetsche, styreleder i Daimler AG og leder for Mercedes-Benz personbiler, under presentasjonen i Las Vegas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer