Mercedes blir fortsatt eldst

Det ble vraket færre biler i 2003 enn året før. Det ble vraket 97.865 person- og varebiler, og dette var en nedgang på 4,7 prosent i forhold til året før.

Publisert
Sist oppdatert

Når det vrakes færre biler er det med på å øke gjennomsnittsalderen på bilparken. Gjennomsnittsalderen på bilparken økte fra 10,2 år i 2002 til 10,3 år i 2003.

Mercedes eldst

Det ble vraket mest Ford i året som gikk, men Ford er også ett av de bilmerkene som har flest biler på norske veier. 14.560 personbiler av merket Ford gikk i kverna i 2003. Det er kun Opel, Toyota og Volkswagen som har flere biler på veien i Norge. Mercedes har fortsatt den høyeste gjennomsnittsalderen av de vrakede bilene, mens Volvo følger tett på med kun et halvt år yngre biler. Gjennomsnittsalderen på vrakede Mercedeser var 20,7 år, og 92,3 prosent av dem var over 16 år gamle på vrakingstidspunktet.

For personbiler var gjennomsnittsalderen ved vraking 18 år.

Sogn og Fjordane

Bilene blir eldst i Sogn og Fjordane med en oppnådd gjennomsnittsalder på 19 år, hvis vi ikke tar med Svalbard som hadde en snittalder ved vraking på 19,8 år. Oslobiler går først på dynga med en snittalder på personbilene på 17,2 år.

Vraktallene for 2003 finner du her.

Kilde: Statistisk sentralbyrå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.