Mercedes bygger ekstrem sportsbil

Dette er bilen for deg som syns vanlige supersportsbiler blir for komfortable.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz’ og McLarens samarbeidsprosjekt SLR er snart historie. Kupeen gikk ut av produksjon for om lag et halvt år siden og roadsteren har nå kun få måneder igjen. Dermed opphører samarbeidet mellom Mercedes og McLaren. Men ut i fra disse spionbildene å dømme, skal begivenheten markeres skikkelig.

Formel-bil

Dette er nemlig en ”hei-dundrandes” spesialversjon av den allerede voldsomme supersportsbilen med opptil 650 hestekrefter. Som dere ser har den verken tak eller frontrute og minner egentlig mest om en slags formel-bil, noe som nok ikke er helt tilfeldig. Speedster blir trolig tilnavnet den får.

75 stykker

I følge motorauthority.com skal bilen kun bygges i et begrenset opplag på 75 enheter og McLarens Formel 1-stjerne Lewis Hamilton kommer trolig til å få den ene.

Hardbarket

Selv om denne bilen rent teknisk bygger på en ”vanlig” SLR, kommer den nok til å bli en god del mer hardbarket. Egenvekten vil trolig senkes ganske dramatisk og effekt er det jo nok av i den kompressormatede V8eren. Vi blir likevel ikke overrasket om vi nærmer oss 700 hester i denne bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer