Mercedes bygger ekstrem sportsbil

Dette er bilen for deg som syns vanlige supersportsbiler blir for komfortable.

Publisert
Sist oppdatert
Egenvekten vil trolig senkes ganske dramatisk og effekt er det jo nok av i den kompressormatede V8eren.


Mercedes-Benz’ og McLarens samarbeidsprosjekt SLR er snart historie. Kupeen gikk ut av produksjon for om lag et halvt år siden og roadsteren har nå kun få måneder igjen. Dermed opphører samarbeidet mellom Mercedes og McLaren. Men ut i fra disse spionbildene å dømme, skal begivenheten markeres skikkelig.

Formel-bil

Dette er nemlig en ”hei-dundrandes” spesialversjon av den allerede voldsomme supersportsbilen med opptil 650 hestekrefter. Som dere ser har den verken tak eller frontrute og minner egentlig mest om en slags formel-bil, noe som nok ikke er helt tilfeldig. Speedster blir trolig tilnavnet den får.

75 stykker

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer

Mercedes bygger ekstrem sportsbil

  1. Store bilder


I følge motorauthority.com skal bilen kun bygges i et begrenset opplag på 75 enheter og McLarens Formel 1-stjerne Lewis Hamilton kommer trolig til å få den ene.

Hardbarket

Selv om denne bilen rent teknisk bygger på en ”vanlig” SLR, kommer den nok til å bli en god del mer hardbarket. Egenvekten vil trolig senkes ganske dramatisk og effekt er det jo nok av i den kompressormatede V8eren. Vi blir likevel ikke overrasket om vi nærmer oss 700 hester i denne bilen.

For to

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Testbilen på bildene er ennå ganske tildekket, men det er åpenbart plass til to personer ettersom det sitter en hodestøtte og veltebøyle også på venstre side av bilen.

Neste år

De få eksemplarene selges trolig i forbindelse med produksjonsstansen av SLR Roadster tidlig i 2009. Og selv om du har nok av penger, tviler vi på at det er særlig lett å få tak i en.

Vi har prøvekjørt SLR.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer