Mercedes bygger konseptbil

Her viser Mercedes hvordan de går frem for å skape en konseptbil som viser vei mot fremtiden.

Nyeste konseptbil fra Mercedes nå i 2011: B-Klasse E-Cell Plus, en ladbar hybrid som skal på markedet i løpet av måneder. Foto: Daimler AG
Nyeste konseptbil fra Mercedes nå i 2011: B-Klasse E-Cell Plus, en ladbar hybrid som skal på markedet i løpet av måneder. Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en snau måned siden kunne vi omtale den kommende A-klasse og illustrerte artikkelen med bildene av A-klasse Concept, som var blitt vist i Shanghai. Dette er en konseptbil som skal bane vei for Mercedes' nye designspråk, som det også ble vist et eksempel av på bilutstillingen i Frankfurt nylig med jubileumsbilen F-125.

I Saabs fotspor

I filmen ser vi at Mercedes til en viss grad går i Saabs fotspor og lar seg inspirere av flydesign med de funksjonsbestemte formene på skrog, vinger, turbiner og ror. Ventilasjonsdysene på dashbordet er så å si direkte kopier av jetturbiner, for eksempel. Det fortelles at tekstilene i interiøret bød på en spesiell utfordring for å få den riktige metalliske glansen, ved å integrere metallpartikler.

Slik gjør de det:

Men se heller på denne engelskspråklige videoen, så kommer du til å sitte igjen med en god del mer kunnskap om hvordan ingeniører går frem for å skape de bilene vi kommer til å kjøre i fremtiden.

Les mer: Den atomdrevne bilen

Oppdra markedet

Mens konseptbiler i gamle dager (og i mange tilfeller fortsatt i dag), bar preg av å være rene showbiler, hvor designerne lekte seg uhemmet med fjerne fremtidsmuligheter, er de i stadig større grad instrumenter for gradvis markedstilvenning; det vil si at publikum skal "oppdras" til å kjenne igjen som hensiktsmessige/attraktive de linjene som kommer på neste generasjon kjøretøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer