Mercedes C 63 AMG: Versting blir verre

Mercedes har en svært fleksibel motor i sine 63 AMG-biler. Nå blir C 63 oppdatert.

Mercedes C 63 AMG: Versting blir verre
Publisert
Sist oppdatert

C 63 var i utgangspunktet utstyrt med den svakeste versjonen av 6,2 literen som brukes i en rekke biler og yter 525 hestekrefter. I siste versjon som sitter i SLS AMG yter den hele 571 hestekrefter.

Det er vel da ingen videre prestasjon å heise effekten i C 63 AMG fra 457 til 487 hestekrefter. Det er fortsatt den mest motorsvake versjonen av 6,2 literen.

Performance Package Plus

Dette er navnet effektøkningen blir markedsført under, og den består av nye deler hentet fra SLS AMG. Det er nye stempler, råder og lettvekts veivaksel som gir en vektbesparelse på tre kilo og som sammen med redusert friksjon i motoren resulterer i bedre respons og mer effekt. En liten sort boks med ny "blautvare" topper forbedringene i motoren.

Nytt bremsesystem med røde kalipere med AMG-logo og en liten karbonspoiler på bagasjelokket skiller bilen fra den vanlige utgaven.

Ytelsene blir gode, og 0 til 100 går unna på 4,4 sekunder og 0 til 200 leveres på 13,9 sekunder. 13,9 sekunder til 200 er ikke å fryktelig langt bak kostbare sportsbiler som SLR Mclaren, Lexus LFA og Porsche 911 Turbo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer