Mercedes C-klasse fornyet og rimeligere

Vi kunne i romjulen annonsere at oppgraderte Mercedes C-klasse ble billigere. Nå har vi prisene.

C 250 CDI Foto: Mercedes-Benz
C 250 CDI Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes C-klasse blir nå til dels kraftig oppgradert. Det går på utstyr, delvis på utseendet fra utsiden, men hovedsaklig på et merkbart øft når det gjelder interiøret, som er blitt kraftig fornyet og "foredlet". Samtidig blir den ikke dyrere - tvert imot.

Mindre Mercedeser

I 1982 introduserte Mercedes en "kompakt" modell som i begynnelsen høstet en god del skepsis, men som har vist seg å bli en stor suksess for merket, først som Mercedes 190, deretter som C-klasse, fra 1993. I etterkant er det jo kommet enda mindre modeller til, som A og B-klasse - uten at merket har lidd voldsomt av den grunn.

Salgssuksess

Det er blitt solgt over 8,5 millioner av disse bilene i årenes løp, hvorav cirka 25.000 i Norge. Dagens C-klasse ble lansert våren 2007, og har dermed passert middagshøyden i sin livssyklus, noe den som seg hør og bør feirer med en relativt omfattende ansiktsløftning ("facelift"). Vi annonserte denne i romjulen - de som gikk glipp av det kan lese mer her.

Rimeligere versjoner

Det er den nyere motorteknologien som hos Mercedes, i likhet med hos konkurrentene, ført til mer effektiv energibruk hvorav lavere forbruk og utslipp. Forbedringen er på opp til 31 % i forhold til dagens C-klasse. Dette har muliggjort visse prisreduksjoner fra den norske importøren, Bertel O. Steens side. Dette er selvsagt produktsjef i Mercedes-Benz i Norge, Wibecke Johansen, fornøyd med. – Vi beholder de gunstige innstegsprisene både på sedan og stasjonsvogn, mens de øvrige modellene har gått ned fra 14 000 til 30 000 kroner, sier hun i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer