Mercedes C-klasse med firehjulsdrift

Mercedes-Benz C-klasse kan nå bestilles med firehjulsdrift. Men med kun store motorer tilgjengelig, blir 4Matic forbeholdt de få.

Publisert
Sist oppdatert
Tre motorer blir tilgjengelig i kombinasjon med 4Matic...


At nye C-klasse skulle bli tilbudt med firehjulsdrift, har ligget i kortene lenge. Både forgjengeren og erkekonkurrentene BMW 3-serie og Audi A4 driver på alle fire hjulene i en rekke versjoner og mange har blitt solgt her til lands. Til tross for stadig mildere vintre og C02-basert avgiftssystem, er firehjulsdrift i vinden som aldri før.

45/55

Mercedes’ system kalles 4Matic og jobber med en grunnfordeling av kreftene på 45/55 på henholdsvis frem- og bakhjul. Det gir en lettere bakhjulsdrevet karakter, men fordelingen er faktisk mer symmetrisk enn på både BMWs og nå også Audis system.

Mercedes C-klasse med firehjulsdrift

Mercedes C-klasse med firehjulsdrift

 1. Store bilder
Mercedes C-klasse med firehjulsdrift


Systemet leverer minimum 50 newtonmeter til hver aksel selv i ekstreme situasjoner. I tillegg brukes bremsene til å fordele kreftene til de hjulene som har best grep.

Lett

Seneste generasjon 4Matic skal i følge Mercedes mer effektiv enn noensinne. Merforbruket ligger på mellom 0,02 og 0,04 liter per mil, hvilket er ganske moderat i forhold til konkurrentens. Trolig ligger mye av årsaken i den relativt lave ekstravekten som 4Matic nå medfører, snaut 70 kilo i følge Mercedes, hvilket er bedre enn konkurrentene.

Priser

Tre motorer blir tilgjengelig i kombinasjon med 4Matic, hvorav to går på bensin og en på diesel. Billigst er C 280 med 231 hestkrefter og en startpris på 695.000 kroner. Så kommer dieselalternativet C 320 CDI med 224 hester til 718.000 kroner. Dette er for øvrig også den eneste motoren som kan leveres til stasjonsvognen. Prisene begynner da på 743.000. Dyrest er C 350 med en kraftig 3,5-liters V6er med 272 hestekrefter. Denne begynner på solide 848.000 kroner. Forbruket bikker så vidt literen på blandet kjøring.

 • Se store bilder her.
 • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer