Mercedes C-klasse mer effektiv

CO2-tallene fortsetter å krype nedover og Mercedes gjør sin del av jobben. Men antall hestekrefter kompromisser man ikke med.

Mercedes C-klasse mer effektiv
Publisert
Sist oppdatert

To ny motorer introduseres nå også i C-klasse etter å ha blitt plassert blant annet i storebror E-klasse som nettopp kom i ny utgave. I tillegg har man finpusset på en tredje motorvariant.

Dobbelturbo

Den første motoren det dreier seg om er 220 CDI med 170 hester og 400 newtonmeter. Modellbetegnelsen er ikke ny, men det er motoren som nå har to turboer. Tilnavnet Blueefficiency indikerer at vi snakker om den nye varianten.

127 gram CO2

Denne motoren gjør at C-klasse setter personlig rekord i CO2-utslipp. 127 gram er alt en manuelt giret sedan slipper ut. Det tilsvarer et blandet forbruk på 0,48 liter per mil. Den høye effekten tatt i betraktning, er dette tall man kan være litt stolte av. Men tross alt er det ikke bedre enn et gram mindre enn BMW lenge har kunnet tilby i sin jevnsterke 320d.

Fin motor

0-100 går på 8,4 sekunder og toppfarten ligger på 232 kilometer i timen. Dette er altså en sprek bil med fartsressurser langt utover det normale. Vi har også flere ganger latt oss imponere over hvor fin denne nye motoren er, med sitt brede register og tunge drag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer