Mercedes C320 AMG like om hjørnet

Mercedes-AMG lever av folk som ønsker å skille seg ut - og som har råd til det. Årlig leverer den eksklusive fabrikken omlag 6.000 forfinede Mercedeser. Om en måned vil de første C320 AMG rulle ut av Mercedes sitt spesielle underbruk.

Publisert

Det å forbedre en Mercedes er ingen liten utfordring. Og det kan se ut som om selv AMG har hatt problemer med å finne forbedringspotensiale i den nye C-klassen. Forskjellene på en ordinær C-klasse og en C320 AMG er nemlig svært få og diskrete. Men kjennere vil legge merke til at C320 AMG er utstyrt med 17-tommers felger og elegante sideskjørt. Sistnevnte harmonerer med den modifiserte støtfangeren bak. Også de store luftinntakene under støtfangeren viser at du har å gjøre med en AMG. I tillegg har AMG valgt å benytte andre lister på støtfangerne.

Sterk motor

C320 AMG er utstyrt med den samme 3,2 liters V6-motoren som den ordinære C320. Denne motoren er forøvrig også å finne i ML320, CLK320 og SLK 320. En litt modifisert utgave sitter i E320 og S320. Motoren har 18 ventiler, tre til hver sylinder, og yter 218 hestekrefter ved 5.700 omdreininger. Det betyr at motoren yter mer enn 68 hestekrefter per liter slagvolum, noe som er en relativt god utnyttelse. Dreiemomentet på 310 Nm oppstår allerede ved 3.000 omdreininger per minutt, og forblir på 310 Nm til 4.600 omdreininger. 310 Nm fra en 3,2 liters motor må også betegnes som gode prestanda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer