Mercedes CLK DTM AMG

Tilstrømmingen av høyeffektsbiler fra Mercedes vil ingen enda ta. Nå kommer det enda en AMG-versjon av CLK som gjør at nåværende fremstår som en pusling.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes vil kombinere motorsportteknologi med elegante kupelinjer i sin nye modell som lyder det kryptiske navnet CLK DTM AMG. Bilen skal produseres i 100 eksemplarer og det er ikke noe hva som helst kundene her kan ta med seg ut på landeveien.

Enda en ekstrembil

Selv om denne motoren ikke danker ut SL 65 AMG skulle det likevel være rikelig med krefter. Dette er en ny versjon av AMGs kompressormatede 5,5-liters V8-motor som nå yter 582 hestekrefter ved 6.100 omdreininger i minuttet. Dreiemomentet strekker seg til 800 newtonmeter ved 3.500 omdreininger. Disse kreftene er koblet til en femtrinns automatkasse og dette gir en akselerasjon fra 0 til 100 kilometer i timen på 3,9 sekunder. Toppfarten er begrenset til 320 kilometer i timen. Bak har den en limited-slip differensial og den er også utstyrt med elektronisk stabilitetsprogram (ESP). Dekkene foran er i dimensjonen 225/35-18 og bak sitter det dekk i dimensjonen 285/30-20.

Karbonfiber

I kupeen er det brukt mye lettvektsmaterialer og karbonfiber dominerer veldig. Setene er to dype bøtteseter, omtrent uten polstring, og de er utstyrt med firepunkts sikkerhetsseler. Bilen er også utstyrt med nytt racingratt og speedometer gradert til 360 kilometer i timen. De første bilene vil finne veien til kunder i løpet av høsten 2004.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer