Mercedes CL:Luksuriøs høyteknologi

Dønningene har knapt lagt seg rundt den nye S-klasse, før coupé-utgaven av den presenteres. Og frykt ikke; CL er like spekket med moderne teknikk og luksus som S-klassen, og kanskje enda litt til.

Publisert

Den nye CL-klassen er endret en god del fra den vi ser hos forhandleren i dag. Den har fått større innvendig plass, har gjennomgått en betydelig vektreduksjon(hele 300 kilo), og er endret både eksteriørmessig og under panseret. De største spor av nytenkning finner vi imidlertid i det tekniske.

ABC

CL-klassen som kommer til neste år er utstyrt med det meste av det nyeste innen teknikkens stadig utviklende verden. Med CL-klassen innføres en verdensnyhet i personbiler: et fjæringssystem kalt ABC (Active Body Control). Dette systemet jevner ut alle dykke- og heve-bevegelser i front og bak på bilen som vi ellers får under oppbremsing, akselerering eller i svinger. Dette skjer ved hjelp av sensorer og hydrauliske sylindre ved aksene. Det hele skal skje i løpet av brøkdelen av sekunder, slik at du ikke skal merke noe til dette i det hele tatt.

Den øvrige listen over tekniske finurligheter man kan få utstyrt sin CL med, er lang. Vi kan nevn DISTRONIC(automatisk avstandsregulerer), Keyless-Go (Nøkkelen er erstattet med et elektronisk chip-kort), massasjeseter osv..

Kraftige motorer

CL-klasse kommer som CL 600 og CL 500, altså med to motoralternativer. CL 600 er utstyrt med en nyutviklet V12 motor. Denne har en maksimal ytelse på 367 hestekrefter, noe som er 27 hester mindre enn i den tidligere CL 600. Denne nye tolvsylinderen er imidlertid utstyrt med et automatisk system som slår av sylindre som ikke benyttes. -Alle tolv sylindrene vil altså ikke være i drift under rolig tråkling gjennom bygatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.