Mercedes CLS-klasse: Komfortkupé for langtur

CLS er en stor bil og skal posisjoneres mellom E- og S-klasse. CLS baserer seg på E-klasse og kommer kun med store motorer. Den svakeste og billigste blir en 320 CDI som kommer i løpet av 2005.

Publisert
Sist oppdatert

ROMA (DinSide Motor): Mercedes innfører med CLS en ny klasse biler og det blir spennende å se om det er noen som følger etter. CLS skal sikte seg inn mot de som egentlig vil ha en kupé, men som også vil ha plass til fire personer, ha fire dører og godt med bagasjeplass. CLS leveres kun i fireseters variant og bagasjerommet rommer opp mot 505 liter i CLS 350. Bak rattet finner du stort sett det som du også finner i E-klasse og dashbord og instrumentering minner mye om E-klasse. Den største forandringen fra en sedan er den høye vinduskarmen og de lave vinduene. Dette forsterker kupéfølelsen mye.

Design

Vi pleier normalt ikke å lage noe stort oppstyr rundt designet på biler, og vil ikke gjøre det denne gangen heller, men noterer at Mercedes her har strukket strikken langt. CLS ble første gang vist som konseptbilen Vision CLS på bilutstillingen i Frankfurt i 2003 og allerede nå er den på markedet omtrent uforandret. Det mest gjenkjennelige er grillen. Alle Mercedes-entusiaster vil akseptere den. De L-formede lyktene, det lange buede taket, ingen synlig B-stolpe, den skrå bagasjeluken og den avrundete baken er nytt i firedørssammenheng. Bilder er en ting, men i praksis trenger man både en og to runder rundt en CLS før man har den fulle oversikten. Med litt godvilje ser CLS ut som en kupé, men det er fristende å kalle den en sedan med kupé-design.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.