Mercedes E 63 AMG prøvekjørt

E 63 AMG som stasjonsvogn er både enn drømmebil for Autobahn og en usedvanlig potent lastehest.

Mercedes E 63 AMG prøvekjørt
Publisert
Sist oppdatert

WIESBADEN/FRANKFURT (DinSide Motor): Et virilt brøl lyder med det samme vi starter opp beistet. Det gir en godfølelse langt inn i beinmargen for en sann bil-elsker. Vi har hørt den før, men det er som en ny opplevelse hver gang - og vi synes godlyden er blitt ytterligere foredlet siden forrige generasjon.

Hva vi snakker om? Jo, om den nyeste versting-bilen fra Mercedes-AMG, E 63 AMG Estate - eller stasjonsvogn på godt norsk - og spesielt om dens juvel av en motor.

Edel maskin

Og førsteinntrykket stemmer. Maskineriet er blitt foredlet. I forhold til forgjengeren har nye generasjon E63 fått et (beskjedent) tilskudd av effekt - nå måles det 525 hestekrefter. Men samtidig har forbruket gått noe ned og, og som nevnt innledningsvis, lydbildet er blitt enda noen hakk forbedret, synes vi. Og lyd er viktig med denne typen bil.

BMW-killer

Mercedes understreker for øvrig at denne bilen har klassens laveste forbruk og det største bagasjerommet. "Klassen" betyr da formodentlig sportsbiler av flere typer, men som har til felles mye krefter og akselerasjon på under fem sekunder fra 0 til 100. Mest direkte konkurrent er nok BMW M5 Touring som riktig nok har mindre bagasjerom og betydelig høyere bensinforbruk - samtidig som den er ørlite grann tregere. Når det gjelder stasjonsvogn-utgaven av E-klasse er dette et eget tema som vi kommer tilbake til i en egen artikkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer