Mercedes E-klasse blir cab

Neste E-klasse blir også kupékabriolet.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes E-klasse er nå ikke langt unna, og vi har allerede sett bilen live. Det som kanskje er mer ukjent er at E-klasse kommer også som kupé og kabriolet. På disse bildene ser du kabriolet-utgaven.

Ut med CLK, inn med E

Det er imidlertid litt forvirring rundt navnevalget på denne bilen. Flere opererer fortsatt med CLK, som den mest tilsvarende modellen heter i dag. Vi har imidlertid fått bekreftet fra Mercedes selv at den skal hete E-klasse kupé og kabriolet. Det betyr nok også at man dropper C-klasse som teknisk basis, slik CLK har. I stedet bygger man på teknikk fra nye E-klasse. Det betyr igjen at størrelsen kommer til å øke noe.

Kupékabriolet

En annen ting vi legger merke til at kabrioleten får foldbart metalltak, og ikke stofftak som eksempelvis Audi A5. Det er ikke alt for vanlig blant såpass store kabrioleter. Fortsatt har løsningene ulike styrker og svakheter, men Mercedes har de siste årene vært ganske trofaste mot metalltaket, med unntak av dagens CLK, som nå altså blir erstattet av denne bilen. Supersportsbilen SLR Roadster har også stofftak, men det er en svært annerledes bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer