Mercedes E-klasse hybrid

Mercedes nærmer seg oppløpssiden for nye E-klasse. Den er ganske nøyaktig ett år fra lansering, og her er det flere bilder som bekrefter utseendet vi spekulerte i for et år siden.

Publisert
Sist oppdatert

Vi venter i spenning på ny E-klasse og ikke minst på hva Mercedes har funnet på av nye ting. Noe av det som kommer for fullt er hybrid, og i 2010 vil Mercedes ha hybrid-varianter av både S- og E-klasse, samt ML. C-klasse (C 300 Bluetec Hybrid) kommer i 2011. Dette er biler som Mercedes bekrefter kommer i produksjon.

I tillegg viste de GLK Bluetec Hybrid i Geneve for noen dager siden. Vi kan ikke se noen grunn til at ikke den også settes i produksjon.

Utseende

Neste E-klasse vil nok også få hjulbuer som ligner på dem vi finner på dagens S-klasse. Mercedes er i tillegg i sving med å fase ut de runde frontlysene. På de nye spionbildene ser det ut som vi hadde rett for ett år siden i at E-klasse fortsatt får delte frontlys, men i en annen fasong enn i dag.

Nyheter

Mercedes E-klasse hybrid

Mercedes E-klasse hybrid

  1. Store bilder
Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer


Det er sparsommelig med informasjon om andre nyheter på ny E-klasse. Vi forventer at det vil dukke opp en del spennende ting. Av førermessige hjelpemidler vil den nok få "vingle"-varsler, sensorer som følger førerens øyne, skilt-identifisering, veiforhold-sensor, elektronisk stabilitetskontroll som også kompenserer for sidevind og varsling når dekkene er utslitt.

Vi må innrømme at noe av dette er litt dårlig forklart, men vi vil oppklare dette etter hvert når vi får mer informasjon om bilen.

Motorer

På motorsiden regner vi med at vi vil finne noe av det som eksisterer i dag. På dieselsiden vil det si E200 CDI, E220 CDI, E280 CDI, E320 CDI og E420 CDI.

E 300 Bluetec (sekssylindret dieselmotor med 211 hestekrefter og 560 newtonmeter) er lansert i dagens E-klasse, og i tillegg kommer E 300 Bluetec Hybrid. Denne siste varianten har en 2,2-liters firesylindret motor med 204 hestekrefter og 560 newtonmeter. I tillegg har den en elektromotor på 20 hestekrefter som drives av et lithium-ion batteri. E 300 Bluetec Hybrid er med andre ord noe helt annet enn den motoren som bare heter E 300 Bluetec.

På bensinsiden vil noe av dette dukke opp. E200 Kompressor, E280, E350, E500 og E63 AMG. På alle motorer regner vi med effektøkninger eller andre oppgraderinger.

Mest sannsynlig blir Geneve i 2009 arena for lansering av neste E-klasse.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer