Mercedes E-klasse kabriolet gjenoppstår

E-klasse kabriolet er en gammel modellbetegnelse fra Mercedes. Nå plukkes den frem, på en helt ny bil.

Mercedes E-klasse kabriolet gjenoppstår
Publisert
Sist oppdatert

E-klasse er kanskje selve symbolet på Mercedes, og en helt ny utgave kom for få måneder siden. Like etterpå kom kupeen, og nå er det snart tid for kabrioleten. Paradoksalt nok bygger kupeen og kabrioleten på lillebror C-klasses basis rent teknisk.

Lite kamuflasje

Testbilen på bildene er lite kamuflert slik at det er lett å forestille seg omtrent hvordan denne bilen blir i fiks ferdig stand. Og her kommer det ikke til å bli noen store overraskelser sammenlignet med kupeen. Formene er klassiske og elegante.

Mange motorer

Når det gjelder motorer vil trolig utvalget bli hentet rett fra kupeen. Det betyr ganske mange alternativer med både bensin- og dieseldrift, helt nede fra 136 hester og opp til en V8’er med 388 hestekrefter. På toppen kommer det nok en AMG-versjon også, trolig med 525 hester. Dersom noen motorer er uaktuelle for kabrioletversjonen, er det nok den minste dieselmotoren med 136 hester som forsvinner.

Offisiell om kort tid

E-klasse kabriolet skal etter alt å dømme vises på høstens store bilutstilling i Frankfurt, og kommer på markedet mot slutten av året eller der omkring. Det samme gjelder for stasjonsvognutgaven av E-klasse som det kanskje knytter seg større spenning til her i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.