Mercedes E-klasse legger listen høyt

Det er ikke bare flere autopilot-funksjoner og et innovativt interiør Mercedes E-klasse vil imponere med.

HELT NY: 2016-modellen av Mercedes E-klasse er større enn forgjengeren og får en tvers gjennom ny og mindre firesylindret dieselmotor. E 220 d tilbyr dermed ifølge produsenten ikke bare redusert utslipp og mer behagelig gange, men også økt effekt - fra 170 til 194 hestekrefter. Foto: DAIMLER
HELT NY: 2016-modellen av Mercedes E-klasse er større enn forgjengeren og får en tvers gjennom ny og mindre firesylindret dieselmotor. E 220 d tilbyr dermed ifølge produsenten ikke bare redusert utslipp og mer behagelig gange, men også økt effekt - fra 170 til 194 hestekrefter. Foto: DAIMLER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man skulle ikke tro det når man ser den, men nye Mercedes E-klasse gjør et kjempesprang i forhold til forgjengeren, skal vi tro informasjonen vi har mottatt fra produsenten.

Vi har allerede kunnet ved selvsyn la oss imponere over alle de nye mulighetene Mercedes gir i interiøret. Vi visste også hvordan bilen ser ut, i og med at vi for kort tid siden kunne vise dere bilder av den som hadde lekket ut på nettet.

Omsider vist for publikum

Men nå har vi fått flere, bedre bilder og teknisk informasjon fra produsenten selv: Med andre ord er nye Mercedes E-klasse «offisielt offisiell»! Den kan beskues i disse dager på bilutstillingen i Detroit. Ingen er blitt overrasket over utvendig design - det er en videreføring av kjent formspråk og linjeføring - og heller ikke over innvendig design, som gjenspeiler den moderne luksusfølelsen som ble innført med S-klasse og deretter også dagens C-klasse. Vi må presisere at vi foreløpig bare har informasjon om sedanen. Stasjonsvognen, som nok vil bli mer etterspurt her i landet, kommer senere.

Av offisielle data kan vi nevne størrelsen på bilen: Nye E-klasse har vokst en del i forhold til forgjengeren - særlig akselavstanden. Denne har økt med 6,5 centimeter, fra 287,4 til 293,9 centimeter. Overhengene er blitt en smule redusert slik at total lengde nå er 492,3 centimeter mot 488 tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer